sale private lease prijsdaling goedkoop private leaseStelt u zich eens voor, u koopt via private lease dé auto van uw dromen. Een maand later uw buurman of beste vriend ook maar dan voor een tientje per maand minder. Er was namelijk een actie, zei de buurman/ beste vriend. Nou lijkt het niet  zo veel geld, zo een tientje per maand. Maar reken maar uit over een looptijd van een vierjarig contract wat het u zou schelen. Zonde toch? Helaas is het zo dat de waarde van een private lease auto enorm fluctueert. Hoe kan dat eigenlijk?

Private lease auto’s dalen na aankoop snel in waarde

Het klinkt natuurlijk mooi, goedkoop private leasen. Het is alleen minder leuk als u net een auto heeft aangeschaft en de maand erop is het nóg aantrekkelijker. Had u een maand moeten wachten? Kunt u zo een prijsdaling voorspellen? Is zoiets u wel eens overkomen?

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Business Insider bekeek de historische prijsontwikkeling van 14 populaire auto’s onder Nederlandse consumenten, en ontdekte dat aanbieders soms in een paar maanden tijd prijsverschillen doorvoeren die in de praktijk neerkomen op tot wel een kwart van de nieuwwaarde van de auto.

Zo daalde de prijs van de Renault Clio tussen januari en juni 2017 van 295 euro per maand naar 229 euro per maand. Goed nieuws voor mensen die in juni 2017 op zoek waren naar een nieuwe auto, maar knap lullig voor iedereen die vlak daarvoor een contract afsloot. Die mensen lopen bij een contractperiode van 60 maanden, de standaard bij Renault, namelijk 3.960 euro mis. De nieuwprijs van de Renault Clio is zo’n 16.000 euro, dus het verschil komt neer op een kwart van de nieuwprijs.

Waarom daalt de prijs zo enorm?

Binnen een maand zo een groot verschil, hoe is dat mogelijk? Er blijken allerlei factoren waardoor zo een prijsdaling tot stand komt:

De levenscyclus van een model is van invloed op de prijs van een auto, maar ook de rentestand die op dat moment geldt, de beschikbaarheid van de auto’s, de productiecapaciteit en ook de bpm, de belasting van personenauto’s. Dat zijn allemaal factoren die continu veranderen. Daarnaast houden importeurs van auto’s soms ook acties om meer auto’s te verkopen. Zo’n actie zien we dan uiteindelijk ook terug in de verkoopcijfers”, aldus Van den Eijnde, woordvoerder van Audi, Skoda en Volkswagen.

Bron: Business Insider 

Wilt u ook leasen?

Het is natuurlijk nadelig voor uw portemonnee als u achter het net vist. Helaas kunt u slechts goed koopjes jagen en goed opletten! Vergelijk alle lease aanbiedingen snel en eenvoudig op Private lease vergelijken voor u een definitieve keuze maakt.

Private lease vergelijken is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste lease keuzes. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste private lease deal.