private lease private lease vergelijken goedkoopHerinnert u zich de laatste financiële crisis nog? Het was de zomer van 2007. Niet terug betaalde kredieten werden toen als oorzaak gezien van de wereldwijde financiële onrust die toen ontstond. Nu wordt gezegd dat het verstrekken van kredieten via private lease eenzelfde of soortgelijke crisis kan veroorzaken. Hoe zit dat dan?

Private lease is toch juist voordelig?

Er zitten heel wat voordelen aan private lease. Het grootste voordeel is dat u geen onverwachte kosten heeft. U betaalt maandelijks een vast bedrag tegen een vast tarief. Handig, veilig en tegenwoordig ook goed voor de portemonnee. Het is u ook vast wel opgevallen hoe voordelig sommige private lease auto’s op de markt worden weg gezet. Voor dat geld kunt u het bijna niet laten. Maar kunt u zich ook nog herinneren hoe goedkoop leningen in 2007 werden aangeboden? Wij weten hoe dat is afgelopen.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

De risico’s van (veels te goedkope) private lease leningen

Geld lenen kost geld, die uitspraak kennen we inmiddels wel. U betaalt voor uw lening en er zitten risico’s aan verbonden. Het zijn juist die risico’s waar wij voor worden gewaarschuwd maar wat pas evident wordt, als het eenmaal zover is.

  1. Het kan zijn dat de maandelijkse aflossing niet altijd lukt.
  2. Het is mogelijk dat de rente gaat stijgen.
  3. Aan het eind kan de restwaarde lager uitvallen dan verwacht.

Stel dat een groot deel van de verstrekte kredieten niet wordt terugbetaald. Dan zou dit grote gevolgen hebben. Met een eventuele crisis in het vooruitzicht, is het verstandig te voorkomen dan genezen.

Bron: Autoblog

Waarom dan toch een auto via private lease?

Dat er risico’s verbonden zijn aan private lease, dat is duidelijk. Gelukkig heeft men geleerd van het verleden en wordt er nu al nagedacht over hoe een crisis kan worden voorkomen nu al deze leningen worden verstrekt. Het zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat de regels strenger worden, maar dat is alleen voor uw veiligheid dus daar profiteert u alleen maar van. Het moet aan banden worden gelegd, is het oordeel. Better safe than sorry, zeggen ze toch altijd? Bovendien bent u er zelf ook bij. Bij twijfel, gewoon niet doen.

Heeft u interesse in één van de auto’s die beschikbaar zijn via private lease? Dan gaan wij graag voor u op zoek naar een geschikte leasemaatschappij. Wij zijn u graag van dienst bij uw zoektocht naar de perfecte deal.

Vergelijk alle lease aanbiedingen snel en eenvoudig op Private lease vergelijken voor u een definitieve keuze maakt.

Private lease vergelijken is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste lease keuzes. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste private lease deal.