KIA wil marktleider op gebied van groen rijden

Kia heeft aangekondigd om de aankomende jaren flink te investeren in meer milieuvriendelijke auto’s. Daarom doet het bedrijf een investering van een aantal miljard om milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen. In 2020 wil KIA hiermee 11 milieu zuinige modellen gelanceerd hebben. Als onderdeel van deze strategie wil KIA massa-productie auto ontwikkelen op waterstof. Maar op de korte termijn, 2016, zullen ze twee nieuwe modellen lanceren: de KIA Niro Hybrid utility vehicle en de KIA Optima plug-in hybrid. Met beide modellen wil KIA rond de 89 gram CO2 uitstoot zitten, waarmee ze in aanmerking komen voor 21 procent bijtelling als ze nog in 2016 worden gelanceerd (wat wel de verwachting is).

KIA Niro Hybrid Utility Vehicle

Gepresenteerd tijdens de Chicago auto show: de KIA Niro Hybrid Utility Vehicle. Dit is een fraai weergegeven cross-over en ziet er stoer uit, in tegenstelling tot de bepaalde andere hybride auto’s. Desondanks is er wel degelijk rekening gehouden met de aerodynamica, om er toch een zuinige auto van te maken. De auto zal worden aangedreven door een 43 pk sterke elektromotor en een 1.6 GDI motor met 103 pk. Gecombineerd daarom een vermogen van 146 pk. Een koppel van 264 is ietwat weinig cross-over. Daarnaast is de auto voorzien van een 6 traps DCT transmissie.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo leasem private lease 48 mnd / 10.000 km € 308 /mnd
Meer info
Volkswagen Up ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Kia Optima Plug-in Hybrid

Naast de KIA Niro Hybrid Utility Vehicle is de KIA Optima Plug-in Hybrid gepresenteerd. Ook dit model van KIA is weer fraai weergegeven. Het is een sedan met een plug-in hybride aandrijving. Deze auto is voorzien van een zestraps automaat en heeft een 2.0 GDI motor (benzine) die maar liefst 154 pk oplevert. Tevens is de Optima PHEV gekoppeld aan een elektromotor met 68 pk. Als je ervoor kiest om volledig elektrisch te rijden, kun je ongeveer 43 kilometer rijden.