Maak de juiste keuze: Auto leasen of kopen

Een auto leasen of kopen? Het is voor veel mensen een lastige keuze. Dat heeft ermee te maken dat we gewend zijn om een auto te kopen, maar dat het vaak voordeliger is om die te leasen. Het is dan niet nodig om lang voor de auto te sparen. In plaats daarvan kunt u daar meteen in wegrijden, voor een scherp bedrag per maand.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

En bijkomend voordeel? U hoeft dan geen rekening te houden met eventuele onverwachte kosten. In plaats daarvan betaalt u een vast bedrag per maand. In ruil waarvoor u in de auto kunt rijden en u alleen nog zelf hoeft te tanken. Op die manier maakt u eenvoudig een voordelige keuze door de auto te leasen, in plaats van te kopen.

Kosten leaseauto

Om te berekenen of u beter een auto kunt leasen of kopen is het uiteraard verstandig om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Met een auto op basis van private lease zorgt u er eenvoudig voor dat u een vast bedrag per maand betaalt. Dat is inclusief de volgende onderdelen:

  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Wegenbelasting
  • Autoverzekering
  • Rente
  • Afschrijving

U betaalt naast deze kosten voor een leaseauto alleen nog de brandstof die u nodig heeft. Dat betekent dat u zich naast het tanken en het bedrag per maand geen extra kosten hoeft te maken.

Kosten auto kopen

Benieuwd naar de kosten van een auto als u die zou kopen? Het kostenplaatje ziet er dan iets anders uit. U betaalt geen vast bedrag per maand, maar in plaats daarvan de kosten die er voor kunnen komen.

Het begint met het sparen voor een eigen auto, voordat u de mogelijkheid heeft om die te kopen. In sommige gevallen betekent dit dat u meerdere jaren dient te sparen. Vervolgens heeft u het bedrag bij elkaar en maakt u dit over naar de autodealer. Uiteraard zal u zelf tanken. Vervolgens betaalt u zelf de kosten voor onderhoud en eventuele reparaties. Net als voor de wegenbelasting en voor de autoverzekering.

Tip: een auto kopen? Zorg dan voor een buffer, waarmee u eventuele extra kosten kunt opvangen. Een reparatie aan de auto kan gemakkelijk €1.000 of meer kosten, die u dan wel achter de hand dient te hebben.

De beste keuze: leasen of kopen

Dus, een auto leasen of kopen: wat is de beste keuze? Dat hangt uiteraard af van uw eigen voorkeur. Wilt u sparen voor een auto, die kopen en vervolgens een buffer achter de hand houden voor de kosten die er komen? Of betaalt u liever een vast bedrag per maand, zonder dat u daar verder omkijken naar heeft? U kunt aan de hand daarvan kiezen voor de kosten bij een auto leasen of een auto kopen.

Uiteraard kunt u online de aanbiedingen voor private lease vergelijken, waarmee u ervoor zorgt dat u een goed beeld krijgt. Zodat u een scherpe prijs per maand betaalt. Of zodat u zelf een auto kunt kopen, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat.