zakelijk-of-private-lease-vergelijken-vna-blog

handing, over, car, keys

Een auto leasen is heel normaal geworden, dat geldt voor zowel zakelijke als private lease. Het aantal geleasede auto’s is in 2018 wederom gestegen. Ook dit geldt voor zowel zakelijk als privé. Hoe is die verdeling? Welke stijgt het hardst, welke modellen of automerken? In deze blog blikken wij terug en kijken wij vooruit. En waarvoor gaat u? Gaat u liever voor private of zakelijke lease? Wij horen dit graag van u in een reactie na het lezen van deze blog.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Iedereen aan de zakelijke of private lease

Het is eenvoudig, goedkoper, handig, makkelijk, kortom er zijn genoeg redenen om te kiezen voor het leasen van uw auto. Dat hebben zakelijke én privé rijders de afgelopen jaren ontdekt. Automerken als Volkswagen, Ford, Renault maar ook Tesla profiteren van de stijging in het aantal geleasede auto’s. Het mooie is, het aantal blijft stijgen en als autorijder profiteert u bijvoorbeeld van allerlei aanbiedingen, extra’s maar het hele proces leasen wordt ook steeds verder doorontwikkeld. Dat is een goede ontwikkeling voor de zakelijke en private lease markt en wij zijn benieuwd, op welke manieren doen zij dit? Welke automerken gaan het best mee met deze groei? Maar ook, waar kiest men het meest voor?

Een paar feiten en cijfers over zakelijk en private lease

Het totale leasewagenpark bestaat voor 15% uit private lease, personenauto’s nemen 68% voor hun rekening en bestelauto’s 17%. De geschatte gezamenlijke omzet uit leasetermijnen en wagenparkbeheervergoedingen in 2018 van de bij de VNA aangesloten leasemaatschappijen bedraagt circa 6,1 miljard euro. Er is natuurlijk een klein deel niet aangesloten bij de VNA dus eigenlijk ligt dit bedrag nog hoger. De gemiddelde leeftijden van de voertuigen variëren nogal, zo is het voor personenauto’s 29.5 maand, voor een private lease auto is dat 18,3 maanden. Wist u trouwens dat het automerk Volkwagen voor zowel bestelauto’s (Caddy) als voor personenauto’s (Polo) op de 1e plek van meest geleased in 2018 staat?

Keurmerk

Wat voornamelijk blijft bijdragen aan de stijging is het Keurmerk Private Lease.

“Inmiddels is 4 op de 5 contracten een keurmerkcontract. Met het kwaliteitslabel, open voor alle aanbieders van de populaire leasevorm, worden consument en sector beschermd. De een tegen onduidelijke regels en voorwaarden, de ander tegen reputatieschade en onnodig strenge wet- en regelgeving en dus hoge kosten.

“Elke lessor kan zich aanmelden voor het keurmerk en na goedkeuring kan het bedrijf zich in één oogopslag bij de consument profileren als betrouwbare aanbieder. Dit geeft de consument vertrouwen. Zorgeloos autorijden noem ik dat!” 

Renate Hemerik, directeur VNA

Bron: VNA Infographics 2018

De beste private lease deals verzameld op 1 website

Of u nu klein of groot wilt, SUV of stationwagen. Tegenwoordig is er veel mogelijk via private lease. De kleinere modellen zijn erg in trek maar ook grote gezinnen zouden kunnen leasen.

Vergelijk alle lease aanbiedingen snel en eenvoudig op Private lease vergelijken voor u een definitieve keuze maakt.