Elektrische auto leasen: vrij van bijtelling en vrij van zorgen

Private lease elektrische auto en benieuwd naar de voordelen daarvan? Of u nu kiest voor een Tesla Model 3 of een van de andere auto’s met elektrische aandrijving: u betaalt zakelijk een zeer lage bijtelling of profiteert particulier van het feit dat u niet meer hoeft te tanken.

Top deals elektrisch private lease

Auto

Leaseaanbieder

Looptijd / KM per jaar

Prijs per maand

60 Mnd / 10.000 KM p.j.

€ 869.00

meer info

leasem private lease

48 Mnd / 10.000 KM p.j.

€ 499.00

meer info

60 Mnd / 10.000 KM p.j.

€ 524.00

meer info

60 Mnd / 10.000 KM p.j.

€ 494.00

meer info

60 Mnd / 10.000 KM p.j.

€ 568.00

meer info
Bekijk alle deals

Het is in de beide gevallen zeer de moeite waard om specifiek een elektrische auto te leasen. Die is voordelig in het gebruik, een goede keuze voor het milieu en bovendien klaar voor de toekomst. De Tesla Model 3 is daarvan misschien wel het beste voorbeeld, al zijn ook de andere modellen uitermate geschikt om jaren gebruik van te maken.

Tesla Model 3 lease: de toekomst tegemoet

Op zoek naar Tesla Model 3 private lease? Daarmee rijdt u de toekomst tegemoet. Het is het 3e model voor massaproductie van het merk, na eerder de succesvolle Tesla Model S en de Tesla Model X op de markt te hebben gebracht. De S was een snelle sportsedan, die vooral was bedoeld om aan te tonen wat er mogelijk is met een elektrische auto. En hoe die wel degelijk sexy kan zijn, ondanks het wat suffe imago van veel van de andere modellen tot op dat moment.

De Tesla Model X is een grote SUV, die aangeeft hoe een elektrische auto goed geschikt kan zijn om iedereen mee te nemen. Of om alles mee te nemen, want aan opbergruimte is er in ieder geval geen gebrek. De jongste telg in de familie is de Tesla Model 3. Die is er voor de ‘normale’ bestuurder, die op zoek is naar een elektrische auto. Goed betaalbaar, vooral op basis van lease.

Het is daarom zeer de moeite waard om gebruik te maken van de lease voor de Tesla Model 3. Op die manier kunt u een elektrische auto leasen. Die niet teveel kost en aan de andere kant toch een hoogwaardige keuze vormt. Voor een auto die jaren meekan en die bovendien razendsnel optrekt.

Zakelijk bijtelling van een elektrische auto: 82% goedkoper

En zakelijk een elektrische auto leasen? Dan leiden zowel de Tesla Model 3 als de andere beschikbare modellen tot een bijtelling van slechts 4 procent per jaar. Dat is 82 procent goedkoper dan een auto met een verbrandingsmotor. Bij een auto van €35.000 betekent dit een reguliere bijtelling van bruto €7.700. Dat is een bedrag van €642 per maand.

Zou u een elektrische auto leasen, private lease elektrische auto? Dan is dat op basis van 4 procent per jaar nog maar €1.400. Per maand betekent dit een bedrag van €117. Dat is zo’n 82 procent goedkoper, waardoor een elektrische auto zich qua bijtelling eenvoudig terugverdient.

Elektrische auto leasen: online aanbod

Een elektrische auto leasen en benieuwd naar het online aanbod? Bekijk de Tesla Model 3, net als andere elektrische auto’s met een lage bijtelling. Op die manier betaalt u een lage prijs voor de auto, dankzij het bedrag per maand. Om er meteen in weg te kunnen rijden. De toekomst tegemoet, in een elektrische auto met een lage bijtelling of om particulier niet meer te hoeven tanken.

Private lease elektrische auto vergelijken

Private lease is steeds meer in opkomst. Merken als Peugeot en Opel adverteren volop met Private lease. Maar is Private lease van een elektrische auto ook mogelijk? Jazeker, bij merken zoals Tesla en Renault kunt u terecht voor het private leasen van een elektrische auto.

Renault Zoe Private Lease

Bij bijvoorbeeld nuelektrisch.nl kun je terecht om een Renault Zoe privé te leasen. Dit is de elektrische telg in het assortiment van Renault. Standaard zit in deze auto een automatische airco en navigatie systeem ingebouwd. Daarnaast levert Renault de Caméléon™ lader mee. Deze auto rij je vanaf 447 euro. Dit lijkt veel, maar je hebt geen benzinekosten. Let er overigens wel op dat een oplaadpunt niet standaard is inbegrepen… Hier moet je extra voor bijbetalen. Ook hier gaat men er bij de vanafprijs van uit dat je niet al te veel kilometers maakt. Als je meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, betaal je 12 cent per kilometer extra. Het bereik van een Zoe is ongeveer 120 kilometer in de zomer en 180 kilometer in de winter. Op zich prima dus om op en neer mee naar je werk te rijden. De auto heeft 88 pk en heeft een beperkte topsnelheid van 135 km per uur. Voor de Nederlandse wegen op zich prima private lease elektrische auto, want je sluit toch achteraan in de file. Voor kinderen is deze auto ook groot genoeg en de Renault Zoe is ook leverbaar in 5 deurs voor private lease.

Renault Zoe interieur

Renault Zoe interieur

Private lease van Nissan Leaf

Bij private lease elektrische auto kun je terecht voor de Nissan Leaf, met een vanaf prijs van 439 euro per maand. Ook de Nissan Leaf is volledig elektrisch. Volgens de site heeft deze auto een bereik van 175 kilometer. Ook hier mag u bij winterse omstandigheden een kilometer of 50 aan bereik ervan aftrekken. De Nissan Leaf zit daarmee in hetzelfde segment als de Renault Zoe en is daarom ook beschikbaar in vijfdeursuitvoering. Deze auto heeft een maximale snelheid van 144 km per uur en zit binnen 11,5 seconden bij de 100 km per uur. Zoals je ook op onderstaande foto’s kunt zien, is er op de achterbank plaats voor 3 personen.

E-Golf

Dit model van Volkswagen is volledig elektrisch. Dit is wel een iets duurder segment als de Nissan Leaf en de Renault Zoe. Bij Autoabonnement.nl kun je deze, op moment van schrijven, private leasen met een vanaf prijs van 679 euro per maand. Deze vanafprijs is ook weer voor een maximum van 10.000 kilometers. Rijdt u meer, dan betaal je dus ook meer. Deze auto is ook te leasen in vijf deurs uitvoering en standaard met navigatie, airco en smartlaadpakket. De actieradius ligt met 130 tot 190 kilometer verrassend dicht bij die van de Renault Zoe en de Nissan Leaf. De topsnelheid is 140 kilometer per uur.  Van 0 tot 100 doet ie in 10,4 seconden.

Tesla Model S

Het laatste model dat we willen bespreken is de Tesla Model S. De Tesla Model S kunt u ook Private Leasen maar dan bij Justlease.nl. Dit is echter wel een ander segment. Daarom moet u ook diep in de buidel tasten met een prijs van 999 euro per maand en een aanbetaling van 15.000 euro. Het is dan wel de vraag wat nog het voordeel is van Private lease. Maar kennelijk is het toch populair, aangezien het model op het moment van schrijven (tijdelijk) niet meer verkrijgbaar is op de website van Justlease.nl. De Tesla model S is een elektrische auto en is bovendien erg fraai van uiterlijk. Het instapmodel (de model S 70) van deze auto heeft maar liefst 320 pk en rijdt van 0-100 in 5,8 seconden. De Model S heeft een topsnelheid van 225 km per uur. Pak je daarentegen het duurste model (de model S P90D Ludicrous) heeft 772 pk met een topsnelheid van 250 km per uur. Van 0-100 doet dit model in 3,3 seconden. Volgens de website van Tesla heeft deze auto een bereik van 528 kilometer. U moet er wel rekening mee houden dat dit in de praktijk minder is. Wanneer het winter is, mag je er wel wat kilometers vanaf halen en idem als u de airco en verwarming vol aan zet.

Tesla Model S Private lease elektrische auto

Door: Martino Castelli