Steeds meer werknemers zijn thuis gaan werken het afgelopen jaar en dit brengt nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Mensen zijn bewuster gaan nadenken over hun reisgedrag waardoor zij bewuster en/of milieuvriendelijker zijn gaan reizen. Dit is zowel voor werkgevers als werknemers interessant, vooral nu er een mobiliteitsbudget in het leven geroepen is.

Maar wat houdt zo’n mobiliteitsbudget nou eigenlijk in? Eenvoudig gezegd is een mobiliteitsbudget een budget waarmee een werknemer zelf zijn of haar reisgedrag invulling kan gaan geven. Er is een vast bedrag per maand beschikbaar waarmee de kosten voor woon-werkverkeer en klantrelaties gedekt kunnen worden en de werknemer is zelf verantwoordelijk voor de manier waarop de reis gemaakt wordt. Zo kan een werknemer met zijn eigen auto, een private lease auto of met het openbaar vervoer reizen en mag de werknemer het geld wat niet voor vervoer gebruikt wordt houden. Geeft een werknemer te veel uit? Dan dient dit bedrag uit eigen zak bijbetaald te worden. 

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Een mobiliteitsbudget zorgt ervoor dat een werkgever niet vast zit aan allerlei zakelijke lease contracten, de kosten inzichtelijker blijven en dat er doelstellingen op het gebied van duurzaamheid gesteld kunnen worden. Voor werkgevers is een mobiliteitsbudget vooral interessant wanneer de werknemers relatief weinig kilometers maken en regelmatig naar klanten toe moeten. Vooral met de huidige maatschappij waarin er veel thuis gewerkt wordt kan dit erg interessant zijn.

Met een mobiliteitsbudget krijgen werknemers meer keuzevrijheid en flexibiliteit om te bepalen welk type vervoer passend is, worden zij gestimuleerd om milieubewuster over hun reisgedrag na te denken en hoeven zij geen bijtelling te betalen over een zakelijke lease auto. Zo kan een werknemer er bijvoorbeeld voor kiezen om een private leasecontract af te sluiten om zo geld te besparen of toch een zakelijk leasecontract af te sluiten maar dan met een goedkopere auto waardoor het geld wat over is gebruikt kan worden voor reizen met het openbaar vervoer. Door het mobiliteitsbudget is voornamelijk de private lease een stuk aantrekkelijker geworden voor werknemers, mede door het rijden zonder zorgen over bijkomende kosten, technische problemen en het niet hoeven betalen van bijtelling.

Benieuwd welke private lease auto binnen het mobiliteitsbudget van uw werkgever past? Dan raden wij u aan om private lease vergelijken via onze site.