BMW 2 active tourer interessant binnen het SUV segment

BMW heeft een stekkervariant van de 2-serie Active Tourer in omloop. De familie-auto komt op die manier in aanmerking voor 15% bijtelling, waardoor er voor veel gezinnen een belangrijk verkoopargument bij zal komen. De plug-in hybride van het merk zal de benaming PHEV meekrijgen, BMW hoopt daarmee wellicht op een succes zoals de Outlander van Mitsubishi daarvoor wist te zorgen.

Plug-in hybride met lage CO2-uitstoot

De BMW 2 Active Hybrid PHEV zal gebruik maken van een hybride aandrijflijn, die minder dan 50 gram CO2/km uit zal stoten. Dat betekent dat de auto in Nederland beschikbaar wordt met een bijtelling van 15%, mits de auto voor het eind van het jaar op kenteken staat. Het is dan nog 5 jaar mogelijk om te profiteren van de lage bijtelling. Vanaf volgend jaar worden de regels flink verscherpt, al is de auto dan nog steeds voldoende zuinig om in aanmerking te komen voor voordeel ten opzichte van het reguliere hoge tarief.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

224pk sterke aandrijflijn

De 2-serie Active Tourer PHEV krijgt, zoals we dat van BMW gewend zijn, een behoorlijk krachtige aandrijflijn. Het gaat in eerste instantie om een 1,5 liter benzinemotor, die goed is voor 136pk. Daarnaast is er op de achteras een elektromotor beschikbaar, die ook nog eens 88pk weet te leveren. Dat betekent dat er in totaal 224pk beschikbaar is. BMW heeft hiermee bovendien voor vierwielaandrijving weten te zorgen, wat de tractie flink ten goede zal komen. De zestrapsautomaat zorgt voor een soepele overbrenging, waardoor de BMW 2 serie als een ware BMW rijdt, zonder dat hier aan de andere kant een hoog verbruik bij past.

Acceleratie naar 100 in slechts 6,5 seconden

Een van de specificaties die aantoont dat het daadwerkelijk een BMW blijft is de acceleratie naar 100 kilometer per uur. De auto heeft daar slechts 6,5 seconden voor nodig, terwijl het verbruik beperkt blijft tot 1 op 50. De auto is op die manier razendsnel, al ligt de topsnelheid op basis van de elektrische aandrijving op 130 kilometer per uur. Gelukkig is er daarnaast een benzinemotor aanwezig, voor de aanvullende kracht. De BMW 2-serie Active Tourer PHEV zal de komende maanden bewijzen of het inderdaad een verkoopsucces wordt, of dat BMW er net te laat mee komt.