Tesla model X leverbaar vanaf voorjaar 2016

Tesla Motors heeft laten weten dat de nieuwe Tesla model X in het voorjaar van 2016 bestelbaar is in Nederland. De volledig elektrische auto is momenteel leverbaar in Amerika, maar is in Nederland pas leverbaar vanaf de tweede helft van 2016.

In Nederland komt het model op de markt met 4 procent bijtelling in 2016.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

De Tesla Model X is een zeer innovatieve auto die volgens Tesla de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV ooit gemaakt is De Model X heeft standaard vierwielaandrijving en een accu met een vermogen van 70 of 90 kWh, goed voor een bereik van 470 km.

Doordat de Model X een hogere daklijn heeft wordt hij te boekt gezet als een SUV. Het is de eerste SUV die Tesla ooit maakte, waarbij de Tesla Model X liefst zeven zitplaatsen heeft. Door het innovatieve ontwerp is er een extra derde rij stoelen toegevoegd, welke eenvoudig te bereiken is door het wegklappen van de tweede rij stoelen. Binnen de Model X is alles volledig elektrisch, van stoelverstelling tot en met het openen en sluiten van de deuren.

Tesla Model X met vleugeldeuren

tesla model x
De vleugeldeuren zijn nieuw voor de Model X. Het geeft de Tesla een bijzonder uiterlijk, waarbij wel direct vraagtekens opdoemen rondt het praktisch nut van dergelijke deuren. Tesla heeft ingespeeld op de beperkte ruimte in parkeergarages en lage ruimtes. De deuren kunnen volledig geopend worden, of slechts voor een deel. In beide gevallen kunnen de passagiers makkelijk uitstappen.

Afwerking met topmaterialen

Tesla laat zien dat het een auto voor de toekomst heeft ontworpen. De Model X is uitgerust met de beste materialen en de nieuwste technologie. Elektronica staat centraal in de auto en werkelijk alles kan bediend worden middels het grote middenconsole.

tesla model x

Het middenconsole vormt het technologisch hart van de auto. Op een scherm met de grootte van een Ipad kan werkelijk alles bediend worden. Deuren open/sluiten, climate control, mediaspeler en alles op het gebied van rijden.

Tesla Model X van 0 tot 100 in ruim 3 seconden

De Model X is super snel en in zijn snelste versie, de p90D, heeft hij een acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden! Ongekende prestaties voor een elektrische auto, met een bereik van 450 kilometer. De topsnelheid is begrenst op 250 kilometer per uur.

Details omtrent de uitlevering van de Model X zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen via de site van Tesla hun Model X reserveren, waarbij uitlevering in de tweede helft van 2016 gepland staat. Goed voor 4 procent bijtelling en een hoop rijplezier en luxe. De vanaf prijs is niet bekend gemaakt, in Amerika is deze vanaf 117.000 euro.