Populairste leaseauto’s 2017 op een rij

Wat zijn de populairste leaseauto’s van 2017? Goedkopeleaseauto.nl maakte voor u het overzicht van tien auto’s die goed gaan scoren in het nieuwe jaar.

Met de veranderende bijtelling voor 2017 stopt de run op semi-hybride auto’s volledig. Alle auto’s vallen in de categorie van 22% bijtelling, ongeacht de CO2 uitstoot. Alleen de volledig elektrische auto’s ontspringen de verhoging van de bijtelling. Zij blijven belast met 4%.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info
In 2016 zagen we al een normaler beeld bij de afname van auto’s. De voorheen populaire Peugeot 308 en Volvo v40 vielen ver terug, omdat daarop geen belastingvoordeel meer was.

 

Top 10 populaire leaseauto’s van 2017

  1. Opel Astra in 2016 kwam Opel met de nieuwe Astra op de markt. Deze auto won al diverse tests en is prijstechnisch erg aantrekkelijk. Door zijn complete uitrusting, luxe interieur en uitstekende rijeigenschappen wat ons betreft de beste auto in het C-segment.
  2. Audi A4 Avant In 2016 kwam de nieuwe A4 op de markt. Zoals bij alle Audi’s is deze wederom herkenbaar qua vormgeving. Het interieur is een plaatje en de A4 is zeer gewild in de klasse van de managers en hoger. Wil je een leuk aangeklede A4 dan hangt daar wel direct een behoorlijk prijskaartje aan.
  3. Audi A3 heeft in 2016 een facelift gehad. Onder andere het interieur is wat op de schop gegaan met een nieuw stuurwiel en (optioneel) groot interactief display. Aan de buitenzijde zijn de lichtunits en bumpers gewijzigd. Een erg gewilde auto die ook in 2017 weer tot de top zal behoren.
  4. Volkswagen Golf Het ging een tijdje wat minder met de verkoop van de Golf door de concurrentie van de 308 en V40. Nu de bijtellingsregels weer ‘normaal’ zijn, schiet de verkoop van de Golf weer omhoog. Het model is alweer enkele jaren oud, maar de Golf blijft traditioneel populair.
  5. Opel Corsa De succesvolle Corsa doet het uitstekend in het B-segment. Met de herkenbare nieuwe designstyle van Opel, de luxe standaardafwerking en prima rijeigenschappen is de Corsa een topper in zijn segment.
  6. Volkswagen Tiguan De nieuwe Tiguan is een stoere auto met een goede instapprijs. Het model ziet er fris uit, de kwaliteit van de gebruikte materialen is goed. Met diverse optiepakketten is de auto goed uit te rusten voor een gunstige prijs. Zeker als je dit vergelijkt met zijn broertje de Audi Q5. Voor een bedrag van 35.000 tot 40.000 euro heb je een Tiguan met volop luxe.
  7. Skoda Octavia Met name de Octavia Combi is mateloos populair. Veel ruimte voor een erg goede prijs. Om die reden in de bijtelling gunstig. Het interieur van Skoda is de afgelopen jaren een paar niveau’s omhoog gegaan. De auto staat op hetzelfde onderstel als de Golf en de gebruikte motoren, ophanging en versnellingsbak zijn standaard binnen het VAG concern.
  8. Volskwagen Passat Met de Passat heeft Volkswagen goud in handen in het hogere segment. Voordeliger dan de Audi A4, maar zeker net zo goed. De zakelijke rijders met een bovengemiddeld inkomen zien we vaak uitkomen bij de Passat.
  9. Tesla Model S Volledig elektrisch, prachtig om te zien en boordevol innovaties. De Tesla Model S is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de portemonnee. Met slechts 4% bijtelling in 2017 zien wij de verkopen verder stijgen.
  10. Volkswagen Polo De Polo is al jarenlang een vaste waarde binnen de top 10. Een goed design, een goede vanaf prijs maken hem populair onder leaserijders. In het B-segment een vaste waarde in de top 3.