Mercedes-Benz heeft de nieuwe E-klasse gepresenteerd, beschikbaar met 15 procent bijtelling en voorziening van een aantal luxe optionele functionaliteiten. Mercedes presenteert bijvoorbeeld de Drive Pilot die andere auto’s autonoom kan volgen en een mogelijkheid om de auto met behulp van een smartphone in te parkeren. De auto wordt beschikbaar in verschillende varianten, van zeer comfortabel tot best wel sportief. Uiteraard is het de meest comfortabele versie die de lage bijtelling oplevert.

Mercedes geeft alle informatie vrij

Eerder lekte er al wat foto’s uit van de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse, inmiddels hebben we alle informatie mogen ontvangen en is het duidelijk wat we van het nieuwe model kunnen verwachten. De auto is bijvoorbeeld 4,3 centimeter langer dan het huidige model. De wielbasis is zelfs met 6,5 centimeter toegenomen, die vooral de passagiers achterin ten goede komt. De auto is deels opgetrokken uit aluminium, om de auto zowel lichter als stijver te maken. Dit komt het rijgedrag van de Mercedes-Benz E-klasse ten goede, terwijl het lichtere gewicht helpt een lagere bijtelling mogelijk te maken.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Comfortabel of sportief

De Mercedes-Benz E-klasse komt er als Comfort, Comfort-Avantgarde en Sport. De meest sportieve versie is voorzien van adaptieve dempers en ligt 15mm lager dan het Comfort-model. Bovendien is er een nieuw luchtveringssysteem met 3 kamers beschikbaar. Dit maakt het mogelijk het comfort in de auto te regelen, aan de hand van diverse veringsstanden en bijvoorbeeld het gedrag van de automaat. De Mercedes-Benz E-klasse heeft standaard een automaat en maakt gebruik van 9 (!) verschillende versnellingen.

Beschikbaar met 15 procent bijtelling

De Mercedes-Benz E-klasse is als Comfort-versie beschikbaar met slechts 15 procent bijtelling, een uitzonderlijke prestatie voor een dergelijk zware auto. Dat komt door de plugin-hybride variant van het model. Die is goed voor slechts 49 gram CO2 per kilometer, terwijl er aan de andere kant 279pk voor handen is. De andere modellen vallen bovendien niet automatisch in de hoogste klasse voor de bijtelling, er is een Mercedes-Benz E-klasse met een verbrandingsmotor beschikbaar die valt in de categorie voor 21% bijtelling. Dat betekent dat er ook in het nieuwe jaar voordeel te behalen valt met een luxe auto als de Mercedes-Benz E-klasse.