hyptheker private lease hypotheekaanvraagHeeft u er wel eens bij stilgestaan dat de aanschaf van een auto invloed kan hebben op uw (toekomstige) hypotheekaanvraag? Als u daar reeds rekening mee houdt, zeer verstandig. Was u hier nog niet van op de hoogte, geen probleem, wij vertellen u in deze blog meer over hoe uw lening via private lease uw hypotheekaanvraag mogelijk kan beïnvloeden.

De Hypotheker is bezorgd over het gestegen aantal leningen via private lease

De zorg van de Hypotheker is een duidelijke en terechte:

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Terwijl de aanschaf van een auto op basis van een private leaseconstructie steeds populairder wordt, weten veel consumenten volgens De Hypotheker niet dat dit grote invloed kan hebben op het bedrag dat zij maximaal kunnen lenen voor het kopen van een woning.  Afhankelijk van het maandbedrag voor de leaseauto, kan een consument tot tienduizenden euro’s minder lenen voor de aankoop van een eerste of volgende woning“.

Stel, u vindt het perfecte autootje en diezelfde week een woning waar u meteen van gecharmeerd bent. Beide passen perfect bij uw wensen en u besluit ervoor te gaan. Helaas kan dit soms niet. Maar stel u heeft de auto via private lease aangeschaft en de woning volgt erna. Helaas wordt uw uw hypotheekaanvraag in sommige gevallen afgewezen. Waarom is dat soms zo?

BKR en private lease

Wist u dat u een BKR registratie krijgt bij het afsluiten van private lease lening? En weet u ook dat het bedrag wat u via private lease leent, in mindering wordt gebracht op de hoogte van het te lenen bedrag voor uw hypotheek?

Een hypotheekverstrekker beschouwt het private leasecontract bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag als een financiële verplichting, waardoor dit negatieve invloed heeft op het maximale leenbedrag. Vaak wordt de consument bij het sluiten van zo’n contract hier niet actief op gewezen en komt hij hier pas achter als hij een hypotheek wilt afsluiten“.

Van een BKR registratie komt u niet zo even af en het zou zonde zijn als u net een “klein” bedrag tekort komt voor de aanschaf van die droomwoning? Op beide zouden consumenten gewezen moeten worden. Het is ook aan te raden met een financieel expert te spreken als u van plan bent een auto aan te schaffen via private lease. Zo voorkomt u onaangename verrassingen en teleurstelling.

Bron: DeToren.net

Private lease met een beetje gezond verstand

U kent deze slogan wel: Let op geld lenen, kost geld. Dat geldt in alle gevallen, dus ook voor private lease. Komt u er niet uit, twijfel dan niet om een financieel expert in te schakelen. Wij helpen u graag aan de juiste doorverwijzing.

Private lease vergelijken is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste lease keuzes. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste private lease deal.