De recente historie leert dat populaire leaseauto’s in een van de volgende categorieën moeten vallen:

  • Hybride;
  • Plug-in hybride;
  • Volledig elektrisch.

Wagens zoals de Mitsubishi Outlander hebben hierdoor voorgaande jaren zeer goed gepresteerd qua verkoopcijfers. Dit is ook niet verwonderlijk, want de bijtelling voor de leaserijder is heel laag met 4 (voor volledig elektrisch) of 15 procent bijtelling.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Hyundai komt met nieuwe leasetopper!

Gezien de voorgaande jaren, komt Hyundai met een nieuwe leasetopper. De Hyundai IONIQ. Hyundai speelt erg slim in op de huidige markt, aangezien het model leverbaar is in zowel hybride, plug-in hybride als volledig elektrisch. Zo is er voor ieder wat wils.

Zowel de hybride als de plug-in hybride zullen worden voorzien van een 1.6 GDI motor, goed voor 146 nm koppel en 105pk. De elektromoter die er naast ligt levert 170 nm koppel en 43,5 pk. Daarnaast zijn deze auto’s voorzien van een zestraps automaat met een dubbele koppeling. De accu’s liggen onder de achterbank. Het interieur heeft blauwtinten en tezamen met het exterieur, doet het ons wel enigszins denken aan de hybrides die al op de markt zijn.

De volledig elektrische uitvoering wordt overigens deze zomer nog geleverd en komt daardoor in aanmerking voor het laagste bijtellingstarief van 4 %. Een echte auto voor de oude flappentellers onder ons!