Toyota Aygo kopen of leasen? Wat is goedkoper?

De nieuwe Toyota Aygo is in 2015 geïntroduceerd in Nederland en is net als zijn voorganger weer erg populair. De compacte stadsauto kon in het verleden rekenen op een grote schare fans, door een goede prijs/kwaliteitverhouding.

De nieuwe Totoya Aygo heeft de X-factor en moet uitgroeien tot een van de populairste auto’s in het zogeheten A-segment. De compacte auto is leverbaar in een 3 deurs en 5 deur variant. Toyota omschrijft hem als aantrekkelijk, compact, praktisch en zeer aantrekkelijk geprijsd.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Het meest opvallende aan de nieuwe AYGO is de duidelijke X-vorm die het vooraanzicht bepaalt. Zowel de dubbele grille als de gedistingeerde projectorkoplampen en de LED dagrijverlichting maken hiervan deel uit, net als de buitenspiegels en zelfs de zijruiten.

Stel zelf de buiten – en binnenkant van de Aygo samen

Consumenten kunnen de buitenkant en binnenkant zelf samenstellen qua kleuren. De accenten rondom het stuurwiel, versnellingspook, de luchtopeningen en het middenconsole zijn omwisselbaar.

Toyota presenteert een nieuw multimediasysteem genaamd de x-touch. De x-touch heeft een groot 7-inch kleurenscherm met onder meer een achteruitrijcamera Bluetooth, een radio, en een AUX- en USB-aansluiting.

De Aygo is iets ruimer dan zijn voorganger en groeide 25 millimeter. Hierdoor bedraagt de lengte nu 3.455 mm lang. Het passagierscompartiment groeide met bijna 1 centimeter in de lengte én de breedte. IDe bagageruimte bedraagt 168 liter tot aan de hoedenplank of zelfs 196 liter tot aan het duidelijk gewelfde dak.

Consumenten kunnen de nieuwe Toyota Aygo kopen met een vanaf prijs van 6975 euro. Als leaseauto is de Aygo verkrijgbaar met 21 procent bijtelling.

Private lease Toyota Aygo

De Toyota Aygo staat in de top 5 van populairste private lease auto’s. Bij Toyota is private lease mogelijk voor ene bedrag vanaf 129 euro. Ga je voor een private lease waarin (bijna) alle kosten zitten, met een looptijd van 48 maanden dan kom je uit op een bedrag van 224,00 per maand.

Een vergelijk met de autokosten van de Aygo als je deze aanschaft en zonder financiering leert dat de maandelijkse autokosten 286 euro per maand betalen uitgaande van 12.000 kilometer per jaar en een periode van 4 jaar.

Als je de auto via private lease aanschaft op basis van dezelfde looptijd en kilometrage verkrijgbaar is vanaf 225 euro per maand.