Occasion lease populair onder ZZP en startende bedrijve

Met de opkomt van prive auto lease zien we steeds meer varianten ontstaan. Een van deze trends is occasion lease.

Bij deze leasevorm worden jong gebruikte auto’s via een private lease methode aangeboden aan zakelijke rijders. Op deze manier worden de auto’s voor een interessant tarief in de leasevloot behouden.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

In plaats van een gloednieuwe auto wordt bij occasion lease een jong gebruikte auto aangeboden. Het zijn auto’s met weinig kilometers en een rijke standaarduitrusting, maar dan tegen een scherper leasetarief. Deze lease toepassing is ideaal voor mensen met een lager budget. Startende ondernemers en zzp’ers zijn een belangrijke doelgroep voor occasion lease.

Een groot voordeel is dat de contractduur bij operational lease veel korter is dan bij normale lease waar 48 of 60 maanden gebruikelijk is. Diverse aanbieders bieden contractvormen van 12 of 24 maanden aan als je een occasion wil leasen.

Voor mensen die net een eigen zaak zijn begonnen, of een jaarcontract hebben is dit een interessante optie. Zo kan je toch goedkoop een auto leasen zonder lange contracten, die moeilijk te ontbinden zijn.

Opkomst private lease

De tegenhanger van occasion lease is private lease. Het privé leasen van een auto wordt erg gepromoot en is razendpopulair. Het stelt mensen in staat om voor een vast maandbedrag altijd een nieuwe auto te rijden.

Daar waar voorheen veelal keuze was uit kleine auto’s kan je nu ook prachtige auto’s als een BMW 3 of Audi Q3 aanschaffen via prive auto lease. Veel consumenten en ZZP-ers spreekt het erg aan dat ze een auto kunnen rijden die nieuw is, voor een vast bedrag per maand. De looptijden variëren van 12 tot 48 maanden en het kilometrage is zelf te bepalen.

De enige extra kosten voor de berijder zijn de kosten voor de brandstof en meerprijs voor teveel gereden kilometers. We zouden het bijna een ‘geen gezeik garantie’ willen noemen.

 

Bekijk onze private lease modellen. Vanaf 230 euro per maand rijdt u een prachtige nieuwe auto zonder zorgen. 

Vraag direct een offerte aan voor private lease