Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van private lease, ook wel privé lease genoemd. Die ontwikkeling heeft alles (of beter: heel veel) te maken met het feit dat de consument graag wil weten waar hij of zij elke maand opnieuw financieel aan toe is, en het liefst niet voor verrassingen komt te staan. Kiezen voor private lease is het uitsluiten van die verrassingen. Je betaalt gewoon elke maand hetzelfde bedrag en je weet op voorhand precies hoeveel maanden je dat gaat doen. Koop je zelf een auto, dan kun je nooit met zekerheid stellen wat je maandelijkse kosten zijn en kun je wél voor financiële verrassingen komen te staan. 

Spaargeld blijft heerlijk op de bankrekening 

Voordelen private lease

Private lease biedt meer voordelen dan alleen precies weten wat de maandelijkse kosten zijn. Zo blijft je spaargeld dat je aanvankelijk al had gereserveerd voor het kopen van een auto onaangeroerd. Private lease hoeft bovendien helemaal niet veel duurder te zijn dan wanneer je zelf een auto koopt. Integendeel zelfs. Koop je een auto met geleend geld, dan ben je vaak meer geld kwijt. Mooi is ook dat ook de ouderen onder ons in aanmerking komen voor private lease. Iets dat bij kredietverstrekkers vaak in het geheel niet mogelijk is. Overigens hanteert zo ongeveer de helft van de aanbieders wel een leeftijdsgrens, meestal is dat rond de 75 jaar. Waar je wel rekening mee moet houden als je voor private lease kiest is dat een hypotheek aanvragen iets lastiger wordt. Het maandelijkse leasebedrag heeft namelijk behoorlijke invloed op de maximale woonlasten die je maandelijks kunt betalen. In de meeste gevallen rekenen de banken 65 procent van de leasekosten mee. Over nog meer voordelen gesproken, door private lease rijd je wel lekker in een nieuwe auto, vaak voorzien van de nieuwste technische snufjes en gadgets. Na de leaseperiode lever je de auto uiteraard gewoon weer in bij de aanbieder en kies je eventueel een volgende auto. 


Stel zelf je auto en de voorwaarden samen 
Hoewel de meeste aanbieders zo ongeveer dezelfde voorwaarden bieden kunnen er wel degelijk verschillen zijn. Renault Private Lease staat bekend als een aanbieder waarmee je als consument prima zaken doet. Net als bij 

andere aanbieders zijn alle kosten voor de auto in het leasebedrag opgenomen, met uitzondering van de brandstof. Bij Renault kun je echter zelf je auto samenstellen. Dit geldt eveneens voor het bepalen van de looptijd van het contract, waarbij de opties liggen tussen de 24 en 60 maanden. Je kiest ook al zelf het aantal kilometers dat je op jaarbasis zal gaan rijden. 

Vervangend vervoer in Nederland 
Renault biedt echter meer en zorgt bijvoorbeeld ook voor vervangend vervoer in Nederland na 24 uur in het geval van reparatie of als er onderhoud aan de auto gepleegd moet worden. Voor de moderne Nederlander- die dus niet graag verrast wordt- is ook dit een heel geruststellende gedachte. Private lease biedt veel voordelen. Wie besluit op deze manier auto te gaan rijden, doet er goed aan de voorwaarden van de verschillende automerken goed na te lezen. Uiteraard kies je vervolgens voor het merk dat bij je past en dat de meest aantrekkelijke voorwaarden te bieden heeft. Renault is een van die merken die er wat dat betreft goed op staat, al blijft de keuze voor een auto uiteraard een kwestie van smaak. En daar valt nooit over te twisten.