Een private leaseauto biedt een aantal voordelen. U kunt namelijk snel een nieuwe auto rijden, zonder dat u daar al te veel spaargeld voor nodig heeft. Daarnaast bent u er binnen 4 of 5 jaar gewoon weer vanaf. Daarnaast is alles voor u geregeld (zoals verzekering) en betaalt u in een overzichtelijk maandbedrag. Er zit echter een belangrijk nadeel aan private lease: u krijgt een BKR registratie waardoor u minder hypotheek kan krijgen.

BKR registratie Private Lease

Sinds 1 juli is het verplicht dat u een BKR registratie krijgt wanneer u een private leaseauto aanschaft. En dit heeft gevolgen voor u en het verkrijgen van een hypotheek. 65 procent van het maandbedrag merkt de bank namelijk aan als rente en de overige 35 procent als servicebedrag. Omdat u maandelijks een bepaald bedrag kwijt bent aan de Private Lease, kunt u dat niet meer besteden aan een hypotheek. Daarom kunt u een lager hypotheek bedrag krijgen.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Met Private Lease extra weinig hypotheek

Wanneer u een leaseauto heeft voor een maandbedrag van 250 euro per maand en deze voor 36 maanden leaset, dan bent u in totaal 9.000 euro kwijt over de looptijd van het contract. Wanneer u net bent begonnen met deze lease, dan kunt u hierdoor bijna 50.000 euro minder leasen. De Nederlandse Vereniging van Banken geeft aan dat ze dit voorlopig niet aan willen passen. Als reden voeren ze aan dat ze dit als een consumptief krediet zien. En waar je bij een “normale” consumptieve lening vervroegd kan aflossen, moet je bij een Private leasecontract een boete betalen wanneer je dit doet.