Hoe werkt ANWB Private lease

ANWB is zelf geen leasemaatschappij. Toch kunnen zij in samenwerking met Leaseplan een private leaseauto aanbieden. Op de website van de ANWB is gelijk duidelijk dat ze een transparant proces hebben, en dat is wel zo fijn. Zo krijg je als leaserijder niet te maken met te hoge lasten. Voordat je via de ANWB een auto kunt leasen, zullen zij namelijk een kredietcheck doen bij Economic Data Resources.

Hoe wordt de BKR registratie berekend voor uw private leaseauto bij ANWB?

Daarbij zorgt de ANWB er ook voor dat je een BKR registratie krijgt voor de prive leaseauto. Dit wordt berekend als volgt: (leaseprijs x looptijd) x 65 %. Hierdoor zorgt de ANWB er voor dat je ook in de toekomst niet met een te hoge schuldenlast zult komen te zitten. Althans, hiermee verkleint de ANWB de kans dat dit gebeurt.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Hoeveel betaal ik voor ANWB private lease?

Er zijn verschillende factoren die uw leasebedrag bepalen. Zo is de cataloguswaarde van de auto die u wilt gaan rijden uiteraard van belang. Hou er ook rekening mee dat u ook meer betaalt als u een auto kiest die meer onderhoud nodig heeft of een lagere restwaarde heeft. De hoeveelheid kilometers die u met uw prive leaseauto wilt gaan rijden is daarnaast ook van belang. Als u meer kilometers rijdt dan u initieel aan hebt gegeven, dan moet u daar ook voor bij betalen. Het fijne is wel dat je als je minder kilometer rijdt dan aanvankelijk was aangegeven ook geld terugkrijgt. Ten slotte is bepalend hoe lang je met een leaseauto wilt rijden. Wanneer je langer rijdt met een private leaseauto, moet je minder betalen. Je zit er dan wel langer aan vast.

Contract beëindigen

Wat gebeurt er als je toch vroegtijdig je contract wilt beëindigen van ANWB private lease? Als je een gegronde reden hebt om het contract te beëindigen, zoals ontslag of als je bent afgekeurd voor tenminste 80 %, dan kun je gratis van een leasecontract afkomen. Dit moet je natuurlijk wel altijd kunnen bewijzen. Als je geen gegronde reden hebt moet je een deel van het restbedrag nog aflossen. Als dit binnen 24 maanden gebeurt, dan moet je nog 12 maanden extra aflossen.

Waarom ANWB private lease?

Naast de “normale” voordelen van private lease, zoals de duidelijkheid van je maandbedrag en het feit dat je onderhoud betaald wordt, krijg je bij schadevrije jaren ook nog eens extra korting om het maandbedrag. Dit kan oplopen tot maar liefst 30 euro korting, wanneer je meer dan 8 schadevrije jaren hebt. Daarnaast kunnen ouderen ook gewoon opteren voor een leaseauto bij de ANWB. Let er wel op dat er ook belangrijke nadelen zijn verbonden aan private lease. Een aantal nadelen zijn al opgenoemd, namelijk de “boete” bij het vroegtijdig beëindigen van het contract en de BKR registratie. Daarnaast zit er ook altijd een rentecomponent in de leaseprijs. Wanneer je zelf een auto koopt, heb je daar natuurlijk geen last van.

Daarnaast is ook opvallend dat de ANWB (nog) niet in het register van het keurmerk private lease staat. Leaseplan staat hier overigens wel in, dus het is niet iets waar je je echt druk om moet maken aangezien de ANWB via Leaseplan de leaseauto’s aanbiedt.