In Nederland bestaat het concept al een tijdje: Private Lease. Dat schreven we in dit artikel ook al. Dit concept is voornamelijk populair voor vrouwen. Die kiezen dan vaak voor een kleinere auto, die zuinig is en fijn rijdt. Daarom rollen leasemaatschappijen dit ook uit in België. Veel is hiervan op de Autosalon in Brussel gepresenteerd.

Opel private lease

Na het succes van de Opel Corsa, gaat Opel ook modellen als de Opel Adam en Astra opnemen in het Private Lease programma. De Opel Adam spreekt over het algemeen erg aan omdat deze helemaal gestyled kan worden naar eigen inzicht. Een Opel Adam is al te leasen voor een bedrag van 285 euro per maand (in Nederland).

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Toyota gaat Opel achterna

Toyota kondigde ook aan om de private lease formule uit te rollen in België. Zij zullen daar gaan samenwerken met Leaseplan en Mediamarkt om hun modellen aan de man te brengen. De Toyota Aygo en Auris zullen als eerste in de markt worden gezet. Een Aygo kun je in Nederland al leasen vanaf 185 euro per maand.

Peugeot gebruikt Directlease

Peugeot gebruikt DirectLease voor het uitvoeren van hun private lease campagne. Ook dit is weer voornamelijk bedoeld voor de kleine wagens, zoals de Peugeot 108. Deze kun je al leasen vanaf 188 euro per maand.

Nederlandse top 5

De Nederlandse top 5 ziet er op dit moment als volgt uit:

  1. Volkswagen Up
  2. Peugeot 108
  3. Fiat 500
  4. Citroen C1
  5. Toyota Aygo

Deze lijkt daarmee dus erg op de populairste leaseauto’s uit België.

Waar moet u op letten als u goedkoop wilt Private leasen?

De vanaf prijzen klinken over het algemeen erg goed. Zo kost het leasen van een kleine auto snel minder dan 200 euro per maand. Dit lijkt niet veel voor een kleine en nieuwe auto, voornamelijk ook omdat kosten als onderhoud, wegenbelasting en autoverzekering zijn inbegrepen. Echter, bij de vanafprijs gaat de leasemaatschappij er wel van uit dat u bijvoorbeeld 60 maanden leaset. Wilt u er dan eerder vanaf, dan betaalt u een (forse) boete.  Als u dan een kortere periode wilt leasen, dan wordt het al gauw een stuk duurder.

U moet ook altijd nagaan of de leasemaatschappij betrouwbaar is. Daarvoor kunt u kijken op de website van het keurmerk van Private leasen.