Laatste nieuws over Private auto lease en privé auto lease

Private lease is sterk in opkomst in Nederland. Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van private lease en leasen als privé persoon een auto. Goedkopeleaseauto.nl is al jarenlang de site met alle informatie over autolease en privé auto lease.

Voor veel mensen is de aanschaf van een auto een zware kostenpost, waarbij het ook nog eens zo is dat een auto in 4 jaar tijd ruim 60% van de aanschafwaarde verliest door afschrijving. Mede hierdoor zoeken veel mensen naar alternatieven voor de aanschaf van een auto.

Private lease top 3

Peugeot 108 volkswagen private lease 60 mnd / 5.000 km € 219 /mnd
Meer info
Volkswagen Polo ikrij.nl private lease 48 mnd / 10.000 km € 325 /mnd
Meer info
Toyota Aygo ikrij.nl private lease 60 mnd / 5.000 km € 199 /mnd
Meer info

Private lease is de afgelopen jaren enorm gestegen qua aantallen en zal ook in 2016 wederom verder groeien. 42% van alle nieuwe auto’s in Nederland is een leaseauto. Vanzelfsprekend wordt het gros van deze auto’s geleased via de zakelijke leasemaatschappijen en zijn de auto’s bedoelt voor zakelijke rijders.

Daarentegen zien we dat privé auto lease sterk groeit. Dit relatief nieuwe concept is in de periode 2013 tot en met 2015 liefst verviervoudigd qua aantallen. In 2013 waren er 8500 mensen die hun auto op deze manier aanschafte, maar in 2015 zien we al dat dit er 36.000 stuks zijn. Voor 2016 is de verwachting dat dit aantal boven de 40.000 stuks uitkomt.

10 procent van alle nieuwe auto’s is een private lease auto

Liefst 10 procent van alle nieuwe auto’s die worden afgeleverd in Nederland worden aangeschaft via private leasing. Dit geeft wel aan welke opmars dit nieuwe concept doormaakt.

Consumenten zien als grootste voordelen van private lease dat ze geen hoge aanschafprijs moeten betalen en dat ze iedere 3 of 4 jaar een nieuwe auto krijgen. Daarnaast zijn de maandlasten exclusief de brandstof, iedere maand gelijk. Dit maakt het financieel inzichtelijk wat een auto kost, zonder dat er extra onverwachte kosten zijn zoals reparaties.

Goedkopeleaseauto.nl biedt u veel informatie over private lease, ook wel prive auto lease genoemd. We geven u alle tips en trucs, maar waarschuwen u ook voor eventuele nadelen.

Bekijk ook eens:

Private lease is dat verstandig

De voordelen en nadelen van private lease